BROWNİE CHEESECAKE

müthiş lezzetli bu cheesecake'in tarifini sevgili açık büfe'den aldım.kendisine tarif için çok tesekkür ediyorum.mutlaka denemenizi öneririm.daha önceden bir kaç kez browni cheesecake denemem olmuştu ama bu kesinlikle en lezzetlisi :))
tarifi aynı şekilde aktarıyorum... ;)

Cheesecake Karışımı
250g krem peynir, oda sıcaklığında
1/2 bardak (115g) toz şeker
2 yumurta, oda ısısında
1/2 paket vanilya
1/4 su bardağı (40g) un

Çikolatalı Karışımı
180g bitter çikolata
160g tereyağ
3/4 su bardağı (155g) şeker
3 yumurta, çırpılmış
3/4 su bardağı (115g) un
Cheesecake li karışımı yapmak için; krem peynir ve şekeri homojen bir hale gelinceye kadar bir kaç dakika karıştıralım. Yumurtaları ekleyip tekrar karıştıralım. Vanilya ve elediğimiz unu ilave edelim ve hafifçe karıştıralım.

Brownie için; kıydığımız çikolata ve tereyağını ben marie usulü eritelim ve ılıması için kenara alalım. Çikolatalı karışım ılıdıktan sonra şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Elenmiş unu ekleyip spatula ile un hamurun içinde iyice kayboluncaya kadar karıştıralım.

Brownie karışımından 3-4 kaşık kenara ayıralım, kalanını yağladığımız (veya yağlı kağıt serdiğimiz) 20*30 cm lik dikdörtgen bir aklıba dökelim. Cheesecake karışımının tamamını brownie hamurunun üzerine yavaşca yayalım. Ayırdığımız brownie karışımını cheesecake karışımın üzerine dekoratif olarak döküp ebruli yapar gibi karıştıralım

Önceden 170 derece ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım. En iyi sonucu almak için tavsiyem en az bir gün buzdolabında bekletip, öyle servis etmeniz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "BROWNİE CHEESECAKE"

Yorum Gönder