Çikolatalı Sufle

Havalar soğumaya başlayınca insanın aklına daha fazla tatlı düşmeye başlıyor değil mi? Hele tatlı olarak çikolatası en bol tarafından bir sufle olursa yanına neskafeyi de çok seviyorum. Durun biraz hayal kurayım; hatta karşımda boğaz manzarası; hafif bir rüzgar, rüzgara karşı sıcacık polar battaniyeye sarılmış ben, önümde süper kabarmış ve çok sıcak çikolatalı sufle ve onun ekürisi sütlü neskafe. Oooo! insan daha ne ister ki bu hayatta :)



Malzemeler:



- 200 ml. süt kreması

- 200 gr. çikolata

- 2 yemek kaşığı tereyağı (1 kaşığı sufle kaplarını yağlamak için)

- 2 yemek kaşığı toz şeker (sufle kaplarının tabanına serpmek için)

- yarım çay bardağı toz şeker

- 1 yemek kaşığı un

- 3 adet yumurtanın sarısı

- 4 adet yumurtanın akı

- 1 adet şekerli vanilin



Yapılışı:Sufle kapları tereyağı ile iyice yağlanarak üzerine toz şeker serpiştirilir ve buzdolabına kaldırılır. Küçük parçalara bölünmüş çikolata, kısık ateşte süt kreması ile birlikte eritilir. Tereyağı ufak bir tava içerisine alınır. Tereyağı eriyince un da katılarak 1-2 dakika pişirilir. Üzerine çikolata karışımı da ilave edilerek kıvamlı bir hale gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu arada yumurta sarıları iyice çırpılır. Karışım ateşten alınarak üzerine şeker, vanilin ve çırpılmış yumurta sarıları ilave edilir ve soğumaya bırakılır.Kalan yumurta akları sert ama köpüğümsü hale gelene kadar çırpılır. Önce bir kaşık yumurta akı, çikolata karışımına eklenerek karışım yumuşatılır, daha sonra kalanı da köpüğümsü görünüşün sönmemesine özen gösterilerek dikkatlice eklenir. Karışım sufle kaplarına paylaştırılarak önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ister üzerine pudra şekeri serperek, isterseniz de çırpılmış süt kreması dökerek sıcak olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Çikolatalı Sufle"

Yorum Gönder