Geleneksel Kızlar Toplantısı

Daha geçen hafta başında dedim ki, artık biraz da mideyi dinlendireceğim, hep pasta börek yiyerek aya kadar büyüyeceğim neredeyse :) Şimdi bu sofraya bakarak "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyebilirsiniz. Haklısınız da! Ancak artık geleneksel oldu diyebileceğim bu kızlar toplantısına da gitmesem olmazdı, kanbersiz düğün olmaz nitekim. :) Ama Makbule'ciğim öyle bir masa hazırlamıştı ki; masada oturacak yer bulmayı bırakın, hazırladıklarını bile servis etmeye yer kalmamıştı. Arkadaşlar abartının karesi nasıl olur diye merak ediyorsanız, fotoğrafa bakmanız yeterli olacaktır. Sonuçta çocuk zırıltıları ile harmanlanmış, sıcak sohbet ile tatlandırılmış, sonradan içilen sodalarla ferahlanmış, bol kahkahalı bir gün olarak hafızama kaydedildi bu güzel gün de...

- Kıymalı karnıyarık böreği

- Patlıcanlı börek

- Mayalı hamurdan peynirli ve zeytinli pamuk poğaçalar

- Zeytinyağlı yaprak sarması

- Fırın mücveri

- Patates salatası

- Yeşil mercimek salatası

- Turşu kavurması

- Sultani veya yaprak bezelye kızartması (Vallahi daha önce ne görmüştüm, ne de duymuştum, bu da bir ilk olmuş oldu.)

- Haşlanmış karnabahar&brokoli salatası

Resim Ekle- Karışık salata

- Meyvalı rulo pasta (Kızlarımın seve seve yediği, hatta "tarifini al anne bize de yaparsın" diye tembih ettiği süper hafif ve lezzetliydi kendileri :)

- Çikolata soslu topkekler

- Yanırım da yiyemediğime yanarım etimekli tatlı

- Portakal sulu portakallı kurabiye

- Ben çok methedince merak edildiğinden dolayı "yapayım da tadılsın" diye götürdüğüm muhallebili&incirli tatlı

- Sultan lokumu

Bunca güzel lezzetin içerisinde sanırım en çok ilgimi çeken ve kendimi birkaç kez tabağıma servis ederken bulduğum sultan lokumu oldu. Tarif hemen alındı, işte şimdi de blogumda...

Malzemeler:

- 1 kg. süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kase hindistan cevizi

Yapılışı: Un ile yağ orta boy bir tencereye konularak birlikte kavrulur. Akabinde toz şeker ilave edilerek kavulmaya devam edilir. Bu arada süt yavaş yavaş ilave edilerek, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edene kadar pişirilir. Muhallebi, ocaktan alınır alınmaz şekerli vanilinı ilave edilerek iyice karıştırılır ve buzdolabında 2-3 saat soğutulur. Bu zaman sonunda ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, içine ceviz ve tarçın karışımından konulur ve avuç içerisinde küçük lokmalar halinde yuvarlanır. Lokmalar, içerisine hindistan cevizi konulmuş kaseye atılarak her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlanır. Arzu edilirse çikolata sosu ile servis edilir. (ki bana göre çikolata sos çok yakışmıştı)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Geleneksel Kızlar Toplantısı"

Yorum Gönder