Göz Kırışıklığına Karşı Egzersiz !

Güzellik ve EsnetikGöz çevremiz, halka şeklinde ve dokularla bağlantısı olmayan kaslardan oluşmuş, çok hassas bir bölgedir. Bu bölgedeki kasları koruyarak, kırışıkları engelleyebilirsiniz.

Parmak uçlarınızı şakaklarınıza bastırın ve parmaklarınızın bu direncine karşı gözlerinizi kırpıştırmaya çalışın. Sonra gözlerinizi mümkün olduğu kadar sağa ve sola hareket ettirin. Sonra parmak uçlarınızla elmacık kemiklerinize kadar inin ve tekrar gözleriniz kırpmaya çalışın. Ardından alnınızı kırıştırmadan yukarıya bakın.

Yorgun gözleri dinlendirmek için yapmanız gerek basit bir egzersiz var. Gözlerinizi elinizden geldiği kadar açıp, kısa süre bekleyin. Tekrar normal haline dönün.

Parmaklarınızı gözlerinizin iki yanına koyup, hafifçe gerin. Gözlerinizi yarı kapatın. Göz çevresindeki kaslarınızı sıkın ve gevşetin.

Gözlerde önemli sayılan ve etkili olan iki nokta vardır. İlk nokta gözün alt çizgisinin orta kısmındadır. Bu noktaya 2-3 dakika süreyle bastırarak hareket ettirin. İkinci nokta, ilk noktanın bir parmak genişliğinde dışındadır. Bu noktalar, gözaltındaki kırışıklıkları gidermede önemli rol oynarlar.

Gözün dış kısmına da bakım gösterilmesi gerekir. Burada da iki önemli nokta vardır. Gözleriniz kırparken bu noktaları hareket ettiriniz. İlk nokta gözün dış kısmındadır. İkinci nokta ise, kaşın bittiği yerde kemiğin üstündedir.

Oturduğunuz yerde gözlerinizi sıkıca kapatın.. Işığı kesmek için avucunuzla gözlerinizin üzerini hafifçe örtün. Bu sırada her şeyle ilginizi keserek, derin bir nefes alın. Zihninizde sadece siyah ve karanlık canlandırın. Bir müddet bu şekilde dinlenip, tekrar gözlerinizi açın.

Göz Kaslarını Kuvvetlendirmek İçin:

Başınızı hareket ettirmeden, önce yukarı sonra aşağıya bakın.

Mümkün olduğu kadar uzağa olmak üzere, sağa ve sola bakın.

Önce yukarı, sonra gözünüzü sola çevirin. Daha sonra aşağı ve sağa bakın. Bu egzersizi bir de tersten yapın.

Gözlerinizi yavaş yavaş önce soldan, sonra sağdan başlayarak, daire şeklinde çevirin.

www. bayan24. com

<--Geri 

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Göz Kırışıklığına Karşı Egzersiz !"

Yorum Gönder