Hachiko: A Dog’s Story 2009 Aile/Dram (Tavsiye Film)


Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aile, Dram
Yönetmen:Lasse Hallström
Senaryo:Stephen P. Lindsey, Kaneto Shindô
Yapımcı:Richard Gere, Timothy Patrick Cavanaugh, Merv Davis
Görüntü Yönetmeni:Ron Fortunato
Müzik:Jan A.P. Kaczmarek
Süre:1 saat 44 dk

Oyuncular: Richard Gere , Sarah Roemer , Joan Allen , Jason Alexander , Cary-hiroyuki Tagawa

Konusu

Hachiko: A Dog’s Story, bir profesör ile bir köpek arasındaki müthiş dostluğu konu edinecek. 1987 yılında Hachiko Monogatari isimli Japon filmine konu olan gerçek olaylar bu defa Stephen P. Lindsay tarafından senaryolaştırılmış.

Hachiko Hakkında

Bir hayvan. Bir köpek. 1924 yılında tokyo üniversitesinde görev yapan Japon profesör Hidesabura ueno, küçük bir köpek yavrusu edindi kendine. Profesör Ueno, Japoncada "sekiz tane" anlamına gelen Hachiko adını koydu köpeğine.

Safkan akita cinsi beyaz bir erkek olan Hachiko, her sabah üniversiteye gitmek için evden metroya yürüyen sahibine eşlik etti. Metronun dış kapısına kadar getirdiği sahibini uğurladıktan sonra da eve döndü. Çok geçmeden bir akşam üniversite dönüşünde metronunn çıkışında Hachiko'yu kendisini beklerken gördü profesör ve çok şaşırdı. Bu akıllı köpek sahibinin eve dönüş saatlerini hesaplayarak ve aynı yolu kullanacağını düşünerek metronun önüne gitmişti.

Ondan sonraki bir yıl boyunca her sabah sahibini metroya kadar götürdü, her akşam iş çıkışında da metronun önünde karşıladı Hachiko. Hiç saatini şaşırmadı.
Ama bir akşam metrodan çıkmadı profesör, gözleri metronun kapısında gece boyunca bekledi Hachiko.

Bir sonraki akşam yine yoktu profesör. Üçüncü akşam metrodan yine çıkmadı. Üniversitede kalp krizi geçirip ölmüştü profesör.

Hachiko her akşam sahibim metrodan çıkar diye inatla bekledi. Haftalar, aylar boyunca her akşam Tokyo metrosunun Shibuya istasyonunun kapısına gitti. Tam 10 yıl boyunca. 12 yaşındayken metronun kapısında öldü Hachiko.

Bugün Tokyo'ya gidenlerin Shibuya istasyonunun kapısında karşılaştığı köpek heykeli Hachiko'dur.

Japonlar, sadakat ve insan hayvan ilişkisinin sembolü olarak ölümünden hemen sonra 10 yıl boyunca sahibini beklediği yere heykelini diktiler Hachiko'nun.
ikinci dünya Savaşı'ndan sonra da unutmadılar ve savaş sırasında tahrip olan heykelin yerine 1948'de yenisini diktiler.

Bugün Shibuya istasyonunun o kapısı Hachiko çıkışı olarak biliniyor ve Tokyo'nun en önemli buluşma merkezlerinden biridir. Her yıl Hachiko'nun ölüm yıldönümü olan 8 Nisan'da da bir çok hayvansever heykelin önünde buluşurlar.
Hachiko'nun hikayesi 1987 yılında bir Japon filmine de konu oldu. Ülkemizde de Japon filmleri festivali'nde gösterilmişti.

70 yıl önce yaşanmış bu köpek hikayesinin şimdi de Hollywood versiyonu çekildi ve Hachiko'nun sahibi profesörü Richard Gere canlandırdı.

Alternatif 1



Alternatif 2

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Hachiko: A Dog’s Story 2009 Aile/Dram (Tavsiye Film)"

Yorum Gönder