İrmik Helvası


Ramazan'ın bir geldiği günü hatırlıyorum, bir de bitmek üzere olduğunu, nasıl bu kadar çabuk geçti anlayamadım. Umarım bu mübarek ayda tutulan tüm oruçlar, yapılan tüm hayır-hasenat işleri Allah katında da kabul görür. Mübarek Ramazan ayının, bu en mübarek gecesi olan Kadir Gecesi'nin de herkes için hayırlara vesile olmasını dileyerek irmik helvası tarifime geçiyorum.

Malzemeler:


- 1 paket irmik (500 gr.)
- 1 paket margarin
- 400 gr. şeker
- 1/2 lt. süt
- 1 çay bardağı su
- 50 gr. çam fıstığı
- üzeri için tarçın

Yapılışı: Bir tencere içerisine yağ ve çam fıstıkları konularak, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine irmik de ilave edilerek, sürekli karıştırmak suretiyle çevrilir. Hafif rengi dönmeye başladığında içerisine şeker de ilave edilerek tekrar kavrulur. Karışım pembemsi-kahve rengini aldığında süt ve su soğuk olarak ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladığında ocağın altı kısılarak karıştırılmaya devam edilir. Karışım suyunu çekene kadar pişirilirdikten sonra ocağın altı kapatılarak 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Üzerine tarçın döküldükten sonra sıcak sıcak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "İrmik Helvası"

Yorum Gönder