MADAM KÖRİ


Tarif defteri forumundan sevgili derbay'ın tarifini bugün denedim :)
hem çok pratik hemde çok lezzetliydi :)
kendisine burdan paylaşımları için teşekkür ediyorum :))
aynen kendisinin aktarımıyla tarifi yayınlıyorum :)

Malzemeler için miktar belirtmeyeceğim. Çünkü bir zorluğu veya dikkat edilmesi gereken hususu kesinlikle yok ve çok da kolay.

***Kuşbaşı doğranmış tavuk eti (göğüs),

***bir küçük soğan (ince ince kıyılmış)

***Bir su bardağı veya daha az süt (krema koymadan krema kıvamını yakalatan ve yemeğin hafif sulu olmasını sağlayan bir öğe, tavuğunuzun miktarına göre pişme evresi içinde *ılık* olan sütünüzden azar azar ilave ederek sulandırabilirsiniz.

*** biraz un

***Köri baharatı (yarım kg kuşbaşı için yaklaşık 5-6 çorba kaşığı kullandım)
***su (tavuğunuzun miktarına bağlı
*** margarin

tavada margarini eritiyoruz ve soğanları atıp bi güzel öldürüyoruz, ölen soğanlara unu ekleyip kavuruyoruz, tavukları ekleyip biraz çeviriyoruz, pişmesine ramak kala köri baharatımızı azar azar serperek tavukları karıştırıyoruz. baharatın hepsi tavuklara yedirildiğinde ılık suyumuzu ve biraz da sütümüzü ekliyoruz. (bu eklediğimiz sıvıların toplamı tavukları 1 parmak kadar aşmalı)

ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. zaten piştikçe tavadaki sıvılarımız koyulaşıp krema kıvamına geliyorlar yavaş. ama bu hali alana kadar tavuklarımız pişmiş bulunacağından karışımın iyice suyunu çekmesini beklemeden de ateşten alabilirsiniz. hafif akışkan bu sosuyla birlikte tavuklar gerçekten leziz oluyor.


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "MADAM KÖRİ"

Yorum Gönder