Nişastalı Limonlu Kek


Geçen hafta ofiste kahvaltı fikri zihnimizde iyice yer edince, ertesi gün alelacele, kısa sürede olmasına rağmen oldukça detaylı bir kahvaltı sofrası kurduk. (Hatta öylesine memnun kaldık ki, ertesi hafta tekrarlamaya bile karar verdik :) Nişastalı kek de o günden yakaladığım bir lezzet. Öylesine hafif, öylesine kıyır-kıyır bir kek ki, pastaban olarak bile kullanabilirsiniz. Kekin hemen tarifini alıp haftasonu uyguladım, sonuç; mükemmel...

Malzemeler:

- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket nişasta (200 gr.)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar tekrar karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Nişastalı Limonlu Kek"

Yorum Gönder