pembe yapraklı bere yapılışı - derya baykal


Malzemeler: Nako Vizon Yün, Şiş No: 5 Yapılışı: 70 ilmek başlanır.2 ters 2 düz 4cm. örülür.1.sıra: 4 ilmek ters örülür. 1 ilmek üste alarak arttırılır.3 ilmek bir alınarak kesilir, 1 ilmek üste atarak arttırılır.4 ilmek ters örülür.Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.Örgünün bu sırası 4 ters ilmekle başlanıp, arttırma ve kesme işlemiyle bititrilir.2. sıra arttırma kesme işlemi olmadan örülür.Bu şekilde yaprak delikleri 8 tane olana kadar devam edilir.

Arttırma işlemi bu şekilde tamamlandıktan sonra baştaki 4 ilmek ters örülür.2 ilmek bir alınarak kesilir.14 ilmek düz alınıp son kalan 2 ilmek bir alınarak kesilir.4 ilmek ters örülür, bu ,işlem sıra sonuna kadar devam eder.Sonraki sıra eksiltme yapmadan örülür.Bu şekilde kesilerek yaprak oluşturulur.Yapraklar oluştuktan sonra 4 sıra ters örgü yapılır.

2 ilmek örülüp takip eden 2 ilmek bir alınıp kesilir.Sıra sonuna kadar bu şekilde eksiltmeye devam edilir.2 sıra ters örülüp bu sefer 1 ilmek örülüp takip eden 2 ilmek bir alınıp kesilir.Son sırada kalan tüm ilmekler toplanıp, kapatılır.Yan dikişi yapılıp bere tamamlanır.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "pembe yapraklı bere yapılışı - derya baykal"

Yorum Gönder