Tahin Pekmezli Muffin

tahinpekmezlimuffin03K

Bizim evde tahin pekmez ikilisi sofraya koyuldumu bırakın ekmeği banarak yemeği kaşık kaşık tüketilir. Ve haliyle kalorisi epey yüksek olan bu lezzet öyle çok sık tüketilmez. Malum azıcık (!) kilo problemimiz mevcut. :) Tahin pekmezli sofralar kıymetlidir anlayacağınız. İşte bu lezzetin farklı bir şekilde yorumlanması bu güzel muffinler. Tarif Lezzet dergisi Nisan 2008 sayısından. Aslında dergide diyet bir lezzet olarak sunmuş bu tarifi :) Ama tadı gerçekten 10 üzerinden 10.
Pişirirken öyle dakikasını kurup mutfağı terketmeyin. Çünkü siz daha farkına bile varmadan simsiyah oluyorlar. Nitekim benim ilk postam öyle oldu. Ve haliyle hepsi çöpe gitti ziyan oldu. Birde dergide 200 derecede pişirin diyor. Bence bunda bir yanlışlık var. Ben 180 derecede pişirdim. Ve başından hiç ayrılmadım. :)

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3/4 su bardağı pekmez
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın.
  2. Yumurtaları çırpın. Pekmezide ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Tereyağını ve tahinide ilave edip yeniden çırpın.
  4. Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek ekleyin. 5 dakika çırpın. Bayağa yoğun kıvamda bir karışımınız olacak. Yani koyu kıvamda tahin pekmeziniz :D
  5. Karışımı muffin kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırın.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Yaklaşık 20 dakika sürüyor pişmeleri. Kürdan testinden başarıyla geçtiğinde fırından çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet olsun....

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tahin Pekmezli Muffin"

Yorum Gönder