TERBİYELİ KUZU ETLİ FENÇEL (REZENE)


müthiş lezzetli ve çok besleyici bu yemegi herkese tavsiye ederim.
fençeli büyük marketlerde bulabilirsiniz ben kipadan aldım...

350 gr yağsız ve kemiksiz kuzu eti(kuşbaşı doğranmış)
1 fençel(iyice yıkanılıp,1-2 parmak kalınlığında doğranmış)
1 kuru soğan(yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardagı su
1 adet et bulyon
terbiyesi için
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı su

tencereye yağı,eti ve soğanı alıp iyice kavuruyoruz suyu ve et bulyonu ekleyip pişmeye bırsakıyoruz.etin pişmesine yakın fençeli ekliyoruz.fençelin sap kısımları zor piştiği için pişmesi biraz zaman alabilir.bu yüzden fençelin sap kısımlarıda piştikten sonra terbiyeyi karıştırarak ekleyip.1-2 dk. sonra ocaktan alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
terbiye için:
limon suyunda unu eziyoruz yavas yavas içine suyu ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "TERBİYELİ KUZU ETLİ FENÇEL (REZENE)"

Yorum Gönder