Vişneli Çikolatalı Puding Dolgulu Kakaolu Muffin

SG201657L

Bu güzel muffinleri canım müdürüm Gül'üm için hazırladım. Cuma günü doğum günü için şirkete giderken yanımda götürdüm. Son günlerde sürekli kurabiye götürdüğümden bir değişiklik yapayım ama yaratıcılığımdan birşey kaybetmeyeyim dedim. Şimdi dümdüz muffin götürsem aa yaseminde yapa yapa muffin yapmış derlerdi ee bu da benim şanıma yakışmaz dimi :)))
Aslinda bunlara muffin demek haksızlık olur bence, porsiyonluk pasta desek daha doğru :)
Bu muffin tarifini dolgusuz yapayım derseniz tavsiye etmem. Çünkü dolgu malzemesi olmadan gayet kuru bir kek oluyor. İçine muhakkak bir sos veya çikolata istiyor.

SG201657K

Malzemeler (30 adet muffin)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı çiçek yağı
  • 1/2 litre süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 6 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
İç Dolgusu için
Üst süslemesi için
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı krema sertleştirici (Hemen tüketecekseniz kullanmasanızda olur)
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın. İçine sıvıyağ, süt ve vanilini ilave edip tüm sıvı malzemenin karışmasını sağlayın.
  2. Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı beraber eleyin.
  3. Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyip beraberce karıştırın. Bu aşamada pütürlerin olması sizi rahatsız etmesin. Muffin yaparken pütürler iyidir. :)
  4. Karışımı muffin kalıplarına 2/3ü dolacak şekilde paylaştırın. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Bu arada pudingi paketin üzerinde yazan tarifle hazırlayın. Soğumaya bırakın.
  6. Krem şantiyide soğuk sütle çırptıktan sonra krema sertleştirici ilave edin. Krema sertleşene kadar çırpın. 2-3 dakika yeterli olacaktır.
  7. Pişen kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumadan süsleme yapmak olmaz krem şanti erir :)
  8. Soğuyan keklerin tepelerini tırtıklı bir bıçakla kesin. Böylece dümdüz muffinler elde edeceksiniz.
  9. Muffinlerin ortasını çay kaşığı yardımı ile oyun. Bu oyuklara pudingten koyun. Muffinin üstünü puding ile sıvayın.
  10. Hazırladığınız krem şantiyi krema sıkma poşetine alın ve pudingle doldurulmuş muffinlern üzerine sıkın.
  11. Süsleme için muffinlerden oyduğunuz ve üzerinden kestiğiniz kek parçalarını rondoda ufalayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. Birazda süsleme şekeri ile renklendirin.Artan kek kırıntılarını buzdolabı poşetine koyup deep-freeze de saklayabilir daha sonra kullanabilirsiniz.


ikisi bir arada Bu tarifte her ne kadar birebir vişne taneleri yoksada pudingden vişnenin tadını çok güzel alıyorsunuz. Aslında muffinin içine oyulduktan sonra vişnede konulabilir. Eminim o zaman daha güzel olur. Hem meyve hem de çikolata barındırdığı için bu tarifimi Yaman Etkinliklere gönderiyorum. Bu ayın konusu "İkisi Birarada Meyve ve Çikolata" ve ev sahibi Neslihan. Mutlaka ziyaret edin.

Afiyet olsun...





You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Vişneli Çikolatalı Puding Dolgulu Kakaolu Muffin"

Yorum Gönder