Zeytinyağlı Kereviz (Garnitürlü)

Ama ben demiştim; bir süre böyle sulu yemek, zeytinyağlı ve salata gidecek demiştim. Çoktandır evde sürekli biten un, şeker, yağ (hepsi de bünyeye ne sağlıklı gıdalar değil mi? :) alışverişi yapmaktan içime fenalık geldi. Diğer besin grupları bana nerseyse küsecek, o yüzden birazcık da böyle devam edeyim.

Malzemeler:


- 3 adet büyükçe kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 adet kesme şeker
- 1 kavanoz hazır garnitür
- tuz

Yapılışı: Bir kabın içerisine su ve limon suyu konulur. Bu arada kerevizlerin kabukları soyularak 2,5- 3 cm kalınlığında enlemesine kesilir. Herbir halkanın üst kısmı bir bıçak yardımıyla tabak gibi hafif çukurlaştırılır. Bir kez yıkandıktan sonra kararmasını önlemek amacıyla limonlu suyun içerisine konulur. Bir tava içerisine soğanlar piyazlık (yarım ay) şeklinde kesilerek zeytinyağı içerisinde 2-3 dakika kadar çevrilir. Suda bekleyen kerevizler yayvan bir tencereye, çukur kısımları üste gelecek şekilde dizilir. Çukur kısımlarına zeytinyağında az kavrulmuş soğanlar dağıtılır. Kerevizin içinde beklediği limonlu sudan, kerevizlerin üzerini geçmeyecek kadarı, tuz ve şeker de eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Hazır garnitür de suyu iyice süzdürüldükten sonra, tenceredeki kerevizlerin çukur kısımlarına ilave edilerek bir 10 dakika daha pişirilir. (Arzu ederseniz garnitürü kendiniz de hazırlayabilirsiniz. O zaman 1 adet havuç, 1 adet irice patates ve 1 su bardağı az haşlanmış bezelye kullanmanız gerekir.) Ayrıca limon suyu yerine 2 adet portakalı sıkarak da yemeği yapabilirsiniz. En sonunda da mis gibi enginar görünümlü kereviz yemeğini afiyetle yersiniz...

Not: Bu arada Sevgili Üç Böcek Bir Çiçek bana "Arkadaşlık Ödülü"nü layık görmüş, ama bu kadar ilgiye hemen şımarırım ben :) Sevgili Fatma çok teşekkür ediyorum.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Zeytinyağlı Kereviz (Garnitürlü)"

Yorum Gönder