Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler:
1 orta boy sarmalık lahana( üstüne bastırınca yumuşak olacak)
3 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber,kimyon,karabiber
maydanoz
1 adet limon
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
kaynamış su
ve
lahanaların üstünü kapatacak
kadar büyüklükte bir tabak
Hazırlanışı:
İlk önce lahanamızın alt kısmını keselim yaprakları hafifçe açtıra açtıra ortada kalan küçük kısmını çıkaralım kalan kısmını nazikçe yıkayalım derince bir tencere yumuşayana kadar haşlayalım.

süzgeçe alalım biraz soğutalım.

lahanamız soğurken iç malzemesini hazırlayalım.

tencereye zeytinyağını alalım soğanları yemeklik doğrayalım biraz kavuralım.

pirinçleri yıkayıp ekleyelim baharatları, salçayı,maydanozu tuzunuda ekleyelim 1 bardak sıcak suyuda tencereye döküp kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.

evet şimdi lahanamızı sarma aşamasına geçebiliriz.

lahana yaprağının sert damarlı kısımlarını ayırıp üçgen olacak şekilde kesiyoruz

ve geniş kısmına pirinçli harçtan yarım yemek kaşığı kadar koyup sıkıca sarıyoruz
ve elimizle hafifçe sıkıyoruz.
tencerenin alt kısmına ayırdığımız damarlı kısımları diziyoruz onun üstüne sardığımız lahanaları sıkıca diziyoruz.

bütün lahanaları sarıp tencereye yerleştirdikten sonra üzerlerine limon dilimleri yerleştiriyoruz ve üzerlerini kapatacak kadar tabak kapatıyoruz

kaynamış suyuda üstünü biraz geçecek kadar döküp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Pişen sarmalarımızı yanında yoğurtla servis yapıyoruz.

işte hepsi bu kadar. yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Zeytinyağlı Lahana Sarması"

Yorum Gönder