Nefes Vatan Sağolsun


Nefes, Vatan Sağolsun 2009 Türkiye

En İyi 50 Film: 31. sırada
Sinemalar.com Puanı: 9.0/10
IMDB Puanı: 9.0/10
Yapım: 2008, 2009 ~ Türkiye
Tür: Dram, Gerilim, Macera, Psikolojik, Savaş
Yönetmen: Levent Semerci
Senaryo: Levent Semerci, Hakan Evrensel, M. İlker Altınay
Senaryo (Kitap): Hakan Evrensel
Yapımcı: Levent Semerci, Murat Akdilek
Görüntü Yönetmeni: Levent Semerci, Levedo, Vedat özdemir
Müzik: Fırat Yükselir
Dağıtım: Medyavizyon
Süre: 2 saat
Gösterim Tarihi: 16 Ekim 2009 (Türkiye)

Herkes için çok özel ve dram yüklü duygular içeren bu özel filmimiz henüz Vizyondaki yerini korumaktadır. Buna rağmen yayınlama zamanının geldiğini düşünerek sitemize ekliyoruz.
Irak sınırında geçen filmin konusu, bir karakolda görevli yüzbaşının ve emrindeki 40 askerin vatan savunması destanlarının sinemaya uyarlanmasından ibarettir.
Film içeriği ise şu şekildedir; 2 gün 2 gece Karabal Tepesinde uyumadan, içlerinde vatanı koruma görev bilinci; beyinlerinde geride bıraktıkları sevdiklerinin hatıraları ile yaşadılar. Kendilerini neyin beklediğini bilmeden sadece emirleri uyguladılar seve seve.. Aylarca süren bir bekleyiş..
Bu bekleyişin başlangıcı sınır ötesi bir operasyon için iletişim üssü seçilen Karabal röle üssüdür. Operasyonun haberleşmesi buradan yapılacaktır ve askerler o istasyona sevk edilirler. Ulaşması zordur ancak kar kış demeden tepeye vardıklarında orada görevli askerlerle kucaklaşırlar. Çektikleri acıları ve zorlukları karakolda görevli jandarma askerleriyle paylaşırlar ve son güne kadar her ne pahasına olursa olsun bu üssü koruma görevini yerine getirmeye çalışırlar.
Bu filmi yayınlayarak, izlenmesine katkı sağlanmasını ümit etmekteyiz. Sinema salonlarındaki son vizyon günlerini doldurmak üzere olan Nefes filmini Vizyonfilmizle.Net olarak sizlere sunuyor ve iyi seyirler diliyoruz. Yorumları ve eleştirileri bekleriz.

Dipnot: Film, sinema çekim olarak sunulmaktadır, henüz VCD/DVD formatında hiçbir yerde bulunamadığı için.. Görüntüler bu yüzden çok kaliteli olmamakla beraber, yakın zamanda en iyi görüntülerle tekrardan sizlerin beğenisine sunulacaktır.

















You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Nefes Vatan Sağolsun"

Yorum Gönder