Chatroulette, Facebook ve Twitter'ın tahtını sarsacak gibi

İnternette yeni çılgınlık

Chatroulette, Facebook ve Twitter'ın tahtını sarsacak gibi... Çünkü hızla yayılıyor!

Rusya’da 17 yaşında bir öğrenci tarafından kurulan site, 3 ayda internetin en çok konuşulan fenomeni haline geldi. Aileleri ayaklandıran site, şu anda gençler arasında hızla yayılıyor. İnternet uzmanları ile teknoloji bloglarına göre, ne Facebook ne de Twitter, Chatroulette’i durduramayacak ve 2010’da herkes bunu konuşacak. Vatan'ın haberine göre Chatroulette’de Webcam’i açıp siteye girdiğinizde üye olmaya bile gerek kalmadan dünyanın herhangi bir yerinden karşınıza rastgele gelen insanlarla konuşabiliyorsunuz.

Karşınızdaki kişiyi beğenmediyseniz “Next”e basarak başkalarıyla konuşmaya geçebiliyorsunuz. Chatroulette, bundan henüz 3 ay önce kuruldu. Bir ay deneme döneminden sonra hızla yayıldı ve sonunda kullanıcı sayısı 20 bine ulaştı. Amerikan CBS kanalı da haber yapınca bu sayı 85 bine çıktı. Şu anda ise kullanıcı sayısı 150 bin civarında ve hızla artıyor. Henüz sitenin kim tarafından geliştirildiği bilinmiyor ancak söylentilere göre 17 yaşındaki Andrey Ternovskiy adlı bir Moskovalı öğrenci tarafından kuruldu.

Kullanımı ise çok kolay. Herhangi bir anda karşınıza Danimarka’nın bir köyünden, Çin’den bir şirkete kadar karşınıza dünyanın her yerinden insan çıkabiliyor. Chatroulette’in bu kadar ünlü olmasının bir nedeni ise ünlüler. Sitede Rihanna, Chris Brown gibi ünlüler karşınıza çıkabiliyor.


Site Adresi:
http://www.chatroulette.com/

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Chatroulette, Facebook ve Twitter'ın tahtını sarsacak gibi"

Yorum Gönder