Facebook Profilime Kim Baktı Yalanı

Facebook reklamdan başka hiçbir işe yaramadıklarını idda ettikleri bazı uygulamaların peşine düştü. Bunun ilk adımı ise "profilime kim bakmış" türü uygulamarı kapatmak olacak.

"Profilime kim bakmış", "en büyük 10 hayranım" gibi uygulamalar iddaya göre, Facebook sayfanızı en çok kimlerin ziyaret ettiğini ortaya çıkarıyordu. Böylece kullanıcılar öz güven patlaması yaşayıp ve belki de listesindeki bazı kişilerin onlar hakkında değişik duygular beslediğini düşünüyordu.

Facebook, bu gibi uygulamaların işe yaramadğını açıkladı. "Profilinize ya da fotoğraflarınıza kimin kaç kere baktığını kimse bilemez" açıklamasını yapan sözcü bu gibi uygulamaların yalnızca reklam amaçlı olduğunu da belirtti.

Bu tip uygulamalar nasıl çalışıyor?

Aslında bu tip uygulamaların çalışma mantığı oldukça basit: Önce kullanıcılar bu uygulamayı profillerine yüklüyor; ardından belirli bir süre geçtikten sonra kullanıcıların karşısına arkadaşlarının isminin yer aldığı bir liste çıkıyor.

Uygulamanın iddiasına göre bu listede yer alan isimlerin hepsi söz konusu kişinin profiline sık sık girenlerden oluşuyor. Oysa uzmanların bu konudaki görüşü de dikkate alındığında böyle bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıkıyor.

Bu tür uygulamalar bu listeleri ya gelişigüzel oluşturuyor ya da Facebook'ta "ileti" durumunu ya da "fotoğraflarını" en son güncelleyen isimleri baz alarak bu listeyi oluşturuyor.


kaynak

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Facebook Profilime Kim Baktı Yalanı"

Yorum Gönder