Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Sehriye Corbasi

En sıkışık zamanımda imdadıma yetişen çorbadır arpa şehriye çorbası, aynen tel şehriye çorbasının olduğu gibi. Ama bu başkadır, daha bir lezzetli sanki.. Hem öyle suyu kaçtı diye dert etmeye de gerek yok içine biraz kaşar rendesi üstüne de parmesan, al sana harika bir makarna.. Yani hertürlü lezzetle yenilebilen bir yemek. Üstelik paşam da ayrı bir seviyor bu çorbayı. Kocaman açıyor ağzını ben kaşığı götürdüğümde diğer yemeklerde sımsıkı kapandığını düşünürsek bu sevdiğini gösterir heralde :).

Malzemeler
  • 4 adet domatesin rendesi (Domates mevsiminde olmadığımızda Tat'ın şişedeki domates rendesini şiddetle tavsiye ederim. Harika ve taptaze lezzetli. Eğer hazır domates rendesi kullanacaksanız 1 su bardağı kadar kullanmanız yeterli)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 litre kaynar su
  • 1 su bardağı tavuk suyu (Eğer taze veya daha önce hazırlayıp dondurduğunuz tavuk suyu yoksa o zaman 1 adet tavuk bulyonda kullanabilirsiniz.)
  • Tuz
  • Süslemek için parmesan peyniri ya da kuru nane
Yapılışı
  1. Yağları çorba tenceresine koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
  2. Domates rendesi ve salçayı tencereye koyup bir süre kavurun. Salçanın erimesi için az miktar kaynar su ilave edebilirsiniz. Önemli olan domates kokusunu epey ortaya çıkarmak ve domatesi biraz pişirmek.
  3. Kavrulan domateslerin üzerine kaynar suyu ve tavuk suyunu ilave edin. Bir süre kaynattıktan sonra arpa şehriyeleri ve tuzu ilave edin.
  4. Arpa şehriyeler iyice şişip yumuşadıktan sonra bir süre fazla suyun buharlaşması için bir iki taşım kaynatın. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Arpa Şehriye Çorbası"

Yorum Gönder