Arpacık Soğanlı Yeşil Mercimek

80'li yıllarda bir mercimek furyası vardı, yaşı kemale erenler "aaa evet hatırlıyorum" diyecekler. TMO normalin 10 katı mercimek depolayınca eritmek için Gıda ve Beslenme Uzmanı Ayşe Teyzemiz (Ayşe Baysal) televizyonda mercimeğin, salatasından böreğine kadar binbir çeşidini yapmıştı aylarca. Hala ne zaman mercimek pişse aynı muhabbet geçer kısa da olsa, ne içimize işlemiş ama :) Gerçektende çok faydalı bu yemeği önce yerim, sonra da pilav veya makarnanın üzerine 2 kaşık koyar yine yerim, o derece seviyorum yani. Bak yine canım istedi şimdi...

Malzemeler:


- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 12-14 adet orta arpacık soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:
Mercimekler iyice yıkanarak üzerini geçecek kadar su eklenerek sade suda haşlanır. Haşlanmış mercimeklerin suyu süzdürülerek Ayıklanmış arpacık soğanlar ve sarımsaklar tencereye alınarak sıvı yağda kavrulur. Soğanlar hafif yumuşayınca salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. En son mercimekler eklenerek 2-3 dakika çevrilir ve üzerine su ilave edilir. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kırmızı pul biber de katılır, sıcak sıcak servis edilir...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Arpacık Soğanlı Yeşil Mercimek"

Yorum Gönder