Ayva Tatlısı


Ayva zamanı geldiğinde mutlaka denenmesi gereken bir lezzet bence. Daha önce dışarıda yediğimizde çok beğendiğimiz ayva tatlısını, evde yapınca daha da çok beğendik, şimdiye kadar neden denememişim hayret! Yapımı da bir hayli basit, deneyin, deneyin, deneyin :)

Malzemeler:

- 4 adet ayva
- 16 kaşık toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 8 adet karanfil
- servis için kaymak, fıstık tozu

Yapılışı: Ayvalar boylamasına ikiye bölünerek çekirdek yatakları çıkarılır. (Çekirdeklerin hiçbiri atılmayacak, özenle saklayın lütfen :) Tencereye düzgün oturabilmesi için alt kısmından küçük bir parça kesilir. 8 adet ayva, yayvan bir tencereye dizilerek ortalarına 2 kaşık şeker, çıkan çekirdekleri ve 1 adet de karanfil konulur. Tencereye 1,5 su bardağı su da ilave edilerek, önce bir taşım kaynatılır, daha sonra ocağın en kısık gözünde yaklaşık bir saat kadar (su azalıp kalınlaşana kadar) kaynatılır. Soğuduktan sonra kaymakla servis edilir.

Ortasına elma rendeleyen, suya kırmızı renkli gıda boyası ekleyen de var, ama ben kendi sevdiğim şekilde servis ettim, dilerseniz diğer şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Afiyet şeker olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ayva Tatlısı"

Yorum Gönder