Bayram dönüşü ve bir TEPKİ....

Bayram tatilini geri de bırakıp yeniden evimize döndük. Bayram boyunca gerek internette gerekse basılı yayında farkettiğim bazı şeyler beni gerçekten üzdü ve şaşırttı. Aslında bu tür şeyleri sayfama taşımak istemesemde bu sefer sessiz kalmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Yeri geldiğinde insan tepkisini ve tavrını koymalı.

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

"Ramazan Bayramı" deyince aklımıza ne geldiği önemlidir aslında. Kimi için tatil, kimi için aile ziyareti.. Ama aslında Ramazan Bayramı zorlu geçen, nefis terbiyesinin ön planda olduğu, açlık günlerinin ardından manevi sorumluluğun yerine getirilmesinin hazzıyla kutlanması gereken "Şükür Bayramı"dır. En önemlisi Ramazan Bayramı "DİNİ" bir bayramdır ve dini bir bayramda "ALKOL"ün yeri yoktur.
İslam dininde alkolün "HARAM" olmasına rağmen herkes hayatını istediği şekilde yaşamakta özgür olduğu gibi alkol kullanıp kullanmamakta da özgürdür. Bu herkesin kendi seçimidir. Ancak "Ramazan Bayramı" gibi islami bir bayramda, bir bayram ritüeli gibi likör ikram etmeyi önermek bayramı dini öğeden çıkarıp bir gelenek ve adet haline sokmaktan başka birşey değildir.
İnsanlar kendi hayatlarında tercih ettikleri inançlarında istedikleri gibi yaşamakta özgürdürler. Bu konu sadece onları ve inandıklarını ilgilendirir. Ama söz konusu İslami bir bayram ise bu bayramı hakkıyla kutlamalı ve hak ettiği saygıyı göstermelidir. Aksi halde "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak" tan öteye geçemez...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Bayram dönüşü ve bir TEPKİ...."

Yorum Gönder