Bayram Kahvaltısı ve Kızılcık Şerbeti


Bayram geldi-geçti, yorulduk, dinlendik, gezdik, ziyaret ettik, misafir ağırladık ve daha bi dolu şey. Allah herkesin kestiği kurbanları ve yaptığı hayırları kabul etsin. Yorum bırakan, bayramımı kutlayan herkese çookkkkk teşekkür ediyorum, herkese geri dönemedim, ayrıca da özür diliyorum.

Şimdiye dek bayram sofralarından örnekler vermiştim, görmek isteyenler buradan ve buradan sayfalara ulaşabilirler. Bayram sofralarında geleneksel olarak aynı yemekler olduğundan aynı tarzı tekrar etmek istemedim, bu kez de yine benim için özel olan bayram kahvaltısına yer vermek istedim. Normal kahvaltıdan farklı olarak kahvaltılıkların yanısıra menüde, bayrama özel kızılcık şerbeti, zeytinyağlı lahana ve yaprak sarması, su böreği, baklava ve Arnavut ciğeri vardı. Keşke yine var olsa :)

Gerçi kızılcığın mevsimi değil ama, kendileri, Sevgili Zuzu'nun memleketinden toplayıp getirdiği, benim de kaynatmaya kıyamayıp bayrama kadar buzlukta beklettiğim kırmızı lezzet taneleri. Bayramda etin verdiği harareti çok iyi alan, hafif buruk tadını ve tatlı pembe rengini çok sevdiğim, mevsiminde alınıp derin dondurucuda saklanmaya çok elverişli kızılcık sevilmez de ne yapılır :)

Malzemeler:


- yarım kilo kızılcık
- 2 lt. su
- 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Kızılcıklar yıkanarak büyük ve derin bir kaba alınarak üzerine su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kızılcıkların kabukları çatlamaya ve üzerlerine kaşıkla bastırdığınızda kolayca ezilmeye başladığında artık pişmiş demektir. 10-15 dakika daha kaynatılır. Bu sürenin sonunda ayrı bir kap alınarak üzerine süzgeç yerleştirilir. Kızılcıklar, süzgeçten bir kaşık yardımıyla eze eze geçirilir. Daha sıcakken üzerine şeker ilave edilerek, şeker eriyene kadar karıştırılır. (Buzdolabında soğutularak soğuk olarak servis edilir. Arzu ederseniz 2-3 adet karanfil tanesi de kullanabilirsiniz.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Bayram Kahvaltısı ve Kızılcık Şerbeti"

Yorum Gönder