brownie....

çikolata iyidir

zaman zaman iyi gelir
doğru değil tabiki
aslında
her zaman iyi gelir
pişerken üstünde mat bir kabuk oluşuyor
fazla pişirmeyin kuru oluyor
browninin içi macun gibi yapışkan olmalı kek gibi değil
tamamen soğuduktan sonra kesin.....
brownie misafirler için
mehtap ın diyet programını uyguluyorum
ve
son gülen iyi güler diyorum
malzemeler
- 70 gr bitter çikolata(nestle kullandım)
- 65 gr tereyağı
- 210 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 120 gr elenmiş un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 60 gr ceviz / fındık
hazırlanması
-fırını 160 dereceye ayarladım
- 20 cm lik kare kalıbı yağladım
- küçük küçük parçalara ayırdığım çikolataları tereyağı ile birlikte benmaride erittim
(alttaki kapta usulca kaynayan suyun üstüne ikinci bir kap yerleştirdim - o kaba çikolata ve tereyağını koydum - üstteki kabın tabanı altta kaynayan suya değmemeli)
- erimiş çikolataları kabıyla beraber benmariden alıp ılınması için bir kenara koydum
- un - kabartma tozu - tuzu beraber eledim
- şeker ve yumurtaları birlikte çırptım
- erimiş çikolataları yumurtalı karışıma karıştırdım çok az daha çırptım
- karışınca elenmiş toz karışımı ilave ettim sadece malzemeler birbirine karışıncaya kadar karıştırdım
- cevizleri karıştırdım
- önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "brownie...."

Yorum Gönder