DENİZ BÖRÜLCESİ
09:18
crax
, Posted in
salatalar-mezeler
,
0 Comments
özellikle balıkla birlikte bayılıyorum ;))
yarım kg deniz börülcesi
4-5 diş sarmısak
1-2 limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tencerede su kaynatıyoruz(asla tuz koymuyoruz)deniz börülcelerini ekleyip 5-6 dk. haşlıyoruz.süzüp sudan geçiriyoruz.
her bir deniz börülcesini tek tek ucundan tutup sıyırıyoruz.böylece içindeki kılçıktan kurtulmuş oluyoruz ;))
bir kapta dövülmüş sarmısak,limon suyu ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
deniz börülcemizin üzerine döküp servis yapıyoruz.
not:
çok haşlarsak kılçıklarından ayrılmaz.deniz börülcesinin kendisi tuzlu olduğu için asla tuz kullanılmaz.
You can leave a response, or trackback from your own site.
0 Response to "DENİZ BÖRÜLCESİ"
Yorum Gönder