Derbi Tehlikeli Görünüyor

Bu konuda ilk kez bireysel bir girişim başlatıldı ve Türkiye Futbol Federayonu’nun almış olduğu karara karşı bir organizasyonun fitili ateşlendi. Üstelik bu faaliyeti başlatan isim bir futbolcu; Bucaspor forması giyen Erman Özcan.

Özcan hazırladığı dilekçe ve bildiri ile öncelikle TFF’nin 3.Ligler’de “30 yaş üstü futbolcu oynamaması” kararını hedef alıyor. Ama tek tepki sadece bu karara değil. TFF’ye toplu şekilde ulaşması planlanan dilekçede, transfer döneminde futbolcuların haklarının korunması için madde de var, bayramlar ve kötü hava koşullarına göre maç programı hazırlanması isteği de.

Bu konuda görüşlerini almak için ulaştığımız Erman Özcan oldukça dertli. Yıllarca elit bir sınıf olarak görünen futbolcu camiasının aslında ne kadar haksızlığa uğradığını dile getirmek istediğini ifade eden oyuncu, “Aslında çok akıllıyız ama bu camiada kendi haklarımızı bile koruyamadığımızı düşünüyorum” diyor. Özellikle Süper Lig haricindeki Bank Asya 1. Lig, 2. Lig ve 3.Liglerdeki futbolcuların sorunlarını az da olsa gündeme taşıma amacında olduklarını ifade eden Özcan, “TFF’ye göndereceğimiz dilekçe ile sorunlarımızı anlatmak ve ses getirmek istedik. Tabii ki sorunlar bunlarla bitmiyor. Ama önceliğimiz bunlar. Türkiye’de futbolun sadece Süper Lig’den ibaret olmadığını kanıtlama ve haklarımızı savunma peşindeyiz” diye konuşuyor.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Derbi Tehlikeli Görünüyor"

Yorum Gönder