Dereotlu&Kaymaklı Poğaça

Artık poğaça yaparken yoğurt yerine ya süt kreması ya da kaymak tercih ediyorum. İnanılmaz derecede lezzetli, kıyır kıyır poğaçalar oluyor. Evde ağzına dereotu koymayanlar bile poğaçaları götürüyor :) Zaten kaymak başlı başına bir lezzet şölen, bir de poğaçaya girdiği zaman nasıl olur, düşünün artık :)

Malzemeler:

- 1 adet yumurta
- 1 rulo kaymak (yaklaşık 200 gr.)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 demet dereotu
- 1 kase peynir (yaklaşık100-150 gr.)
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un
- yarım çay bardağı sirke
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Yumurtanın sarısı, poğaçaların üzerine sürülmek için ayrılarak ayrı bir kaba konulur. Eğer poğaçanızda yeşil rengin daha hakim olmasından hoşlanıyorsanız 1 demet, dereotunun daha az olmasını isterseniz yarım demet dereotu iyice yıkanarak incecik kıyılır. Diğer tüm malzemelerle (yumurtanın beyazı da dahil) birlikte yoğurularak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlatılır ve fırın tepsisi üzerine dizilir. (Diğer poğaçalardan farkı, peynir ve dereotunun hamura direkt olarak katılarak ayrı bir iç malzemesi kullanılmaması) Yumurtanın sarısı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Dereotlu&Kaymaklı Poğaça"

Yorum Gönder