Diyet Bahaneleri !

Pazartesi diyete başlama kararı verip, sonra vazgeçenlerden misiniz? Üzülmeyin, yalnız değilsiniz! Pek çok kişi diyete başlamamak veya devam etmemek için bahaneler üretir.

Diyeti yarıda kesenlerin çoğunda, “kan şekerim düştü” bahanesi vardır. Doğru bir diyet uygularsanız, kan şekeriniz öyle kolay kolay düşmez. Ancak canınız tatlı istediğinde, ilk aklınıza gelen, kan şekeriniz olur.

Yapılması zor ve şok diyet tabir edilen listeleri uygulamaya kalkarsanız, kan şekerinizin düşmesi normaldir. Oysa vücudunuzun yapısına uygun olan sağlıklı bir diyet yaparsanız, kan şekeriniz her tatlı gördüğünüz anda düşmez. Listesinde gün içinde bol bol meyve bulunduran diyetler seçerseniz, şeker ihtiyacınızı doğal yollardan karşılamış olursunuz.

Şok diyetlere kanmayın. Şok diyetler sağlığınıza ciddi olarak zarar verir. Ayrıca kısa sürede kendinizi kötü hissetmenize sebep olarak, diyetten vazgeçmenize neden olur.

Şok diyetlerle, kısa sürede verilen kilolar, eski beslenme düzenine döndüğünüz anda, fazlasıyla geri gelir. Sağlıklı bir diyet programında, günlük alınması gereken kalori miktarı, kişinin yaşına, kilosuna ve hormon dengesine göre hesaplanır. Diyetinizi tamamlamak istiyorsanız, her zaman uzun vadede kilo verdiren diyetleri tercih edin.

Su içse yarayanlardan mısınız? Bunun sebebi, kısa sürede kilo vermeye çalıştığınız için olabilir. Kısa zamanda kilo vermeye çalışıp başaramayanların, diyetleri yarıda bırakıp, bu bahanenin arkasına sığındıkları çok görülmüştür.

Su içse yaradığını düşünenler, kolay kolay diyet yapmazlar. Onlara göre yedikleri ve içtikleri her şey kilo yapıyordur. Böyle düşünen insanlar, uzun süre diyete devam edemezler. Oysa yapılması gereken, beslenme düzenine uygun bir diyet seçerek, kalorisi yüksek besinlerden uzak durmaktır.

Diyet yapamamanızın arkasında sağlık problemleri yatıyor olabilir. Bazı minerallerin eksikliği, vücudun kilo vermesini engeller. Magnezyum, krom, çinko, demir, bakır, selenyum ve kalsiyum eksikliğinin giderilmesi, sağlıklı diyet yapabilmeniz açısından çok önemlidir.

İnsülin hormonundaki yükselmeler, gün içinde kan şekerinde düşme yaptığı için yorgunluk, baş dönmesi, bitkinlik, öfke, hırçınlık ve açlık hissi yaratabilir. Bu nedenle karbonhidrat ve yağdan tamamen uzaklaşmadan, ancak miktarlarını ciddi anlamda azaltarak ve egzersiz yaparak kilo vermeyi denemelisiniz.

Buna rağmen kilo vermeyen kişilerde depresyon, stres, uyku bozuklukları, mineral ve vitamin eksikliği, gıda alerjileri gibi altta yatan nedenlerin araştırılması gereklidir. Her şeye rağmen, tek başınıza diyet yapmak sizi zor bir yola sokabilir. Mutlaka saplık kontrollerinizin yapıldığı ve size özel hazırlanacak bir diyet programı için, doktora başvurunuz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Diyet Bahaneleri !"

Yorum Gönder