Domates Çorbası

Kış ben yavaş yavaş geliyorum demeye başladı ya, artık sofralarda çorbaların varlığı daha bir hissedilecek. Salça ile hazırlanan çorbalar içerisinde çok sevdiklerimizden biri olan domates çorbası çoğu evde dumanını tüttürüyordur ama google'da aratanlar için bir tarif de benden olsun.

Malzemeler:


- 5-6 adet olgun domates
- 5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- üzeri için kaşar rendesi ve kızarmış ekmek kıtırları

Yapılışı: Sıvı yağ ve domates salçası bir tencere içerisine alınarak beraber kavrulur. Üzerine rendelenmiş domatesler ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. (5 adet domates yerine 1 kutu salçacık da kullanabilirsiniz.) Ayrı bir kase içerisinde un ile süt, pürüzsüz bir bulamaç haline gelene kadar çırpılır. Suyunu çeken domates karışımının üzerine su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın bir zamanda un ve süt karışımı ilave edilerek sürekli karıştırılır. Çorba kıvam kazandığı ve kaynadığı zaman ocaktan alınır. Tabaklara alındıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve ekmek kıtırları ile servis edebilirsiniz. İçin içiniz ısınsın...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Domates Çorbası"

Yorum Gönder