Domatesli Biberli Sosis

Picture-093

Şimdi diyeceksiniz canım sosis yapmanın nesi zorki bununda tarifi olurmu.. bence olur :) Ben ne insanlar tanıyorum sosis pişirmeyi bilmiyor karşına lastkl halini almış sosisleri çıkarıyorlar. Onun içindir efem bendeniz size bir kıyak yapıp kral bir kahvaltılık olan sosisin nasıl yapıldığını anlatayım :)

Malzemeler
  • 10 adet soyulmuş dana sosis (Reklam olacak belki ama benim tercihim marka olarak hep marettir. Diğerlerinin baharatlarındanmıdır nedir hiç sevemedim)
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 su bardağı su
  • kekik
  • tuz
  • zeytinyağ
Yapılışı
  1. Sosislerin her birini 4 parçaya bölün. Her parçanın iki ucunuda bıçakla birbirine ters bir şekilde yarısına gelecek kadar yarın. Bu şekilde hem estetik görünürler hemde daha güzel pişerler. Arzu ederseniz sadece bir ucunu artı şeklinde yarabilirsiniz.
  2. Sosisler sulu olacağından pişirmek için tava değilde derin bir sos tavası kullanmak her zaman daha iyidir. Sos tenceresine az miktarda zeytinyağ koyup hafif kızdırın. Kestiğiniz sosisleri tencereye atın. Çok fazla kızarmamak ve pek tabii yanmamak şartıyla sosisleri bir güzel kavurun.
  3. Biberleri halkalar halinde doğrayın. Ayrı bir sos tenceresinde yine az biraz zeytinyağ ekleyin ve yağı biraz kızdırın. Biberleri yağda bir güzel kavurun. Kavrulan biberlerin üzerine domates rendesini boşaltın. Biraz tuz ilave edip bir iki dakika pişirin.
  4. Kavrulan sosislerinizin üzerine domatesli biberli harcı ve suyu ilave edin. Birkere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Bırakın sosisleriniz suyu ve domatesleri çekerek şişsinler. Yaklaşık 5 dakika sonra servise hazırdır..
  5. Ocağın altını kapatıp, arzunuza göre kekik ekleyerek sıcak sıcak servis edin :)
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Domatesli Biberli Sosis"

Yorum Gönder