FIRINDA KÜÇÜK BALKABAĞI

Yaygın olmamakla birlikte balkabağının lezzet olarak aynı,şekil olarak farklı bir cinside küçük balkabağıdır.bu cins 25-30 cm boyutlarında ve alt kısmındaki bombesiyle dikkat çekiyor.

2 kişilik

1 adet küçük balkabağı
2 çay bardağı tozşeker
6-7 adet kuru incir
yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve iri kıılmış badem içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı tereyağı

balkabağını ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.incirleri ince ince kıyın.kuru üzümü,bademi ve tarçını ilave edip karıştırın.
bir fırın kabına yarım su bardağı su koyup balkabaklarını yerleştirin.üzerine tozsekeri serpin.
200 derecedeki fırında 30-40 dakika pişirin.hafif yumuşamaya başlayınca hazırladığınız kuru meyve karışımını kabakların çukur kısımlarına eşit olarak paylaştırın.üzerlerine tereyağı koyun.
tekrar fırına verin.fırın kabının dibinde oluşan serbeti zaman zaman kabakların üzerine gezdirin.
kabaklar iyice piştikten sonra fırındn alın.soğutup servis yapın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "FIRINDA KÜÇÜK BALKABAĞI"

Yorum Gönder