Fırında Makarna Kebabı



Selva'nın hazırladığı, içerisinde pekçok güzel fotoğrafla birlikte, bir o kadar da lezzetli makarna tariflerinin bulunduğu kitaptan bir tanesi. Biraz börek, biraz makarna havasındaki bu tarifi muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

- 1 paket fırın makarna
- 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gr. az yağlı kıyma
- 300 gr. kuru soğan
- 1 adet irice havuç
- 9-10 dal maydanoz
- tuz, susam ve çörek otu

Beşamel Sos İçin:

- 2 su bardağı süt
- 100 gr. un
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Büyükçe bir tencerede su kaynatılaraktuz ilave edilir. (Prensip olarak Her 100 gr. makarna için 1 litre su için 10 gr. tuz yeterlidir.) Makarna kaynayan suyun içerisine atılarak 10-12 dakika kadar pişirilir. Bu arada soğanlar yemeklik küp küp doğranarak, rendelenmiş havuç, kıyma ve bir miktar sıvı yağ ile beraber kavrulur. İçerisine kıyılmış maydanoz da eklenerek iç harç hazırlanır. Haşlanan makarna süzülerek yarısı yağlanmış fırın kabına döşenir. Bunun üzerine kaşar peyniri, onun üzerine kıymalı harç, en üste de geriye kalan makarna serilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile birlikte un kavrularak içerisine süt ve yumurta ilave edilerek sürekli çırpılmak sureti ile beşamel sos hazırlanır. Hazırlanan sos, makarnanın üzerine dökülerek üstüne bir tutam susam ve çörek otu serpiştilir. 180 dereceye ayarlı fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar 20-25 dakika pişirilir. Pişen makarna bir müddet dinlendirildikten sonra ılık olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Fırında Makarna Kebabı"

Yorum Gönder