HAMAM BÖREK


Tadına hiç bakamadığım sadece koklamak ve yutkunmakla yetindiğim bir börek oldu. İnşallah bu azimde giderim. Neyse aslında bu böreğin banyolu börek, dolap böreği.... gibi isimleri var ama ben hamam börek diyorum. Azcık yüzünüze tebessüm gelsin diye.
Mazlemeler:
6 adet yufka
100 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:
Peynir
Maydanoz

Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın. 3 yufkanın her katına bu karışımı sürün. 16 parçaya bölün. Her parçaya biraz peynir maydanoz karışımı ile rulo yapın. Tepsiye dizin. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye dizin üzerini kapatıp buzdolabında 4 - 5 saat bekletin. Bu arada böreklerin hamamını hazırlayın. Geniş bir kaba ılık su hazırlayın. Dolaptaki börekleri tek tek hamama sokalım şöyle bir cıbı cıbı yapsınlar ve tekrar tepsiye dizelim. Hamam sonu yüne üzerini kapatalım üşümesinler ve 4 - 5 saat yine dolapta bekletelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "HAMAM BÖREK"

Yorum Gönder