HAŞLAMA ET

1 kg kemikli et(ben yarım kg yağsız parça et kullandım)
1 soğan
4 karanfil
kereviz sapı(eklenmeye bilirde)
2 havuç
4-5 adet patates
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
limon

soğanı soyup etrafına karanfilleri batırıyoruz.büyük bir tencereye su doldurup karanfiller sapladığımız bütün soğanı,doğranmış kereviz saplarını ve eti koyup üzerine su dolduruyoruz.
ocaga alıp etler yumuşayıncaya kadar iyice haşlıyoruz.haşlandıktan sonra süzüp,kereviz sapı ve soğanı atıyoruz.
bir tencerede 1 çorba kaşığı unu tereyağında çok az kavurup üzerine etin suyundan karıştırarak ekliyoruz.kaynadıktan sonra doğradığımız patates,havuç ve eti ekleyip,karabiber ve tuz serpiyoruz.sebzeler pişince ocaktan alıp limon eşliğinde sıcak servis yapıyoruz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "HAŞLAMA ET"

Yorum Gönder