KARNABAHAR ÇORBASI

1 küçük karnabahar
4 arpacık soğan
2 yemek kaşığı un
30 gr tereyağı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
tuz,karabiber
üzeri için
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber

karnabaharı iri parçalara bölüp,tuzlu suda hafif haşlayın.karnabaharların yarısını ayırın.
tereyağını eritin.unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun karıştırarak azar azar sütü ekleyin.karnabaharın haşladığımız suyunu ekleyin kaynamaya başlayınca soğan ve karnabaharları ekleyin.10 dk. kaynatın.tuz ve karabiber serpin.
blendırdan geçirerek pürüzsüz bir hale getirin. ayırdığınız karnabaharları küçük parçalara bölüp
çorbaya ekleyin.5 dk. kaynatıp kaselere paylaştırın.
tereyağını eritip kırmızı pulbiber ile karıştırın.çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "KARNABAHAR ÇORBASI"

Yorum Gönder