Kaynana Çatlatan Tarifler

kaynanacatlatantarifler Gönül isterdi ki bu güzel etkinlik için özel olarak uğraştığım bir tarif olsa.. Ama hafta sonu öyle buruk geçince içimden hiç mutfağa girmek gelmedi.
Her zaman yaptığım gibi hafta sonu blog gezmelerini bile yapamadım. Ama yinede etkinliğin ev sahibesi sevgili Lale sayesinde belkide içine düştüğümüz bu buruk günlerden kurtulacağız. Seçtiği konu ile eminim hepimizi eğlendirecek güzel tarifler çıkacaktır ortaya. Lalecik sana şimdiden çok kolay gelsin...
Ben de bu etkinliğe ilk blog günlerimde hazırladığım arşivde kalan bir tarifimle katılayım istedim. Hem o zaman henüz blogumu keşfetmemiş olanlar bu güzel tarifi kaçırmışlarsa şimdi yakalama fırsatları olur. Bence kaçırılmaması gereken bir lezzet çünkü.
Teee evlenmeden önce sevgili eşimle kitap fuarında gezerken çok şahane bir kitap keşfetmiştik. E tabii her ikimizde boğazımıza düşkün olunca haliyle yemek kitapları öncelikle incelediğimiz raflar oluyor fuarda. Hele de konu çikolata olursa. Bu tarifte o fuar gezmesinden aldığımız yabancı bir kitaptan. Tek kelimeyle olağanüstü bir eser..
Eş tarafım Üsküp'lü ve birazda arnavut olunca haliyle sevgili Kayınvalideciğim de harika börekler yapıyor. Ve pek tabii tamamı el açması börekler. Zaten onlara göre börek el açması değilse börek olmuyor. Herhangi bir yerde herhangi bir böreği tattıklarında hemen el açmasımı yufka böreğimi ayırd edebiliyorlar. Ve tabiki eğer yufka böreğiyse "Aaa bu börek yufkadan!" diyerek cık cık cık olmamış diye kafa sallıyorlar. Ben her ne kadar yufkanında el ile açıldığını idda etsemde yahu onlarda haklı hiç birşey tazecik açılan hamurla yapılan böreğe benzemiyor :). İşte bu börek diyarında bende kendime göre Kayınvalide'mi çatlatmak üzere farklı bir konsept yapmış bulunuyorum. Hurmalı, çikolatalı ve bademli börek! He he yani tatlı börek :) Hemde yufka ileee :)) Ama sevgili kayınvalidem bu tarife bayılıyor ve bende siparişi var şuan da.. En kısa zaman size yapacağım bu börekten sevgili valideciğim :) Bakalım yufka böreğinin bu türüne de cık cık diyecekmisiniz...

cikolataliborek01A

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kaynana Çatlatan Tarifler"

Yorum Gönder