Kremalı Patates

Kremalı patatese ilk denediğim günden beri aşık olduk ailecek. Patates severlerin mutlaka denemesi gereken bir tat. Bu kadar lezzetin üstüne, hazırlanması fazla zaman almadığından dolayı da çok pratik. Yapılacak tek şey patatesleri kesmek ve dizmek. Eee patates severler daha ne duruyorsunuz :)

Malzemeler:

- 3 adet orta boy patates
- yarım kutu süt kreması
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri

Yapılışı: Patateslerin kabukları soyularak 1 cm. kalınlığında halka şeklinde doğranır. Üzerine tuz ve baharatlar serpiştirilerek, her tarafına baharat gelecek şekilde ovuşturulur. Yağlanmış bir fırın kabına herbir halka birbiri üzerine gelecek şekilde balıksırtı olarak yerleştirilir. Üzerine süt kreması dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökülerek, peynir eriyene kadar fırında bekletilir. Sıcak olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kremalı Patates"

Yorum Gönder