Küçük Bir Kahvaltı Sofrası ve Anneanne Kurabiyesi

En sevdiğim gün Çarşamba, en doya doya yaşadığım gün ise Pazar. Neden Çarşamba bilmiyorum, belki o gün doğduğum için olabilir (aynı düz mantıkla gidersem, en sevimsiz gelen gün de Salı, acaba o gün mü öleceğim? :) Neden Pazar sorusuna gelince bir kere erken kalkma derdim yok, ikincisi iki ayağım bir papuca girmeden dilediğim gibi kahvaltı hazırlayabiliyorum, üçüncüsü de hafta içinde aklıma takılıp da yapamadığım her türlü tarifi deneyebiliyorum. Bu kurabiyeler de denemeyi isteyip de fırsat bulamadıklarımdan. Kurabiyeler benim anneannemin değil, Portakal Ağacı'ndan sevgili Hatice'nin komşusunun anneannesinin tarifi, ismini değiştirmeyi istemedim. Tadına gelince yumuşacık, ağızda dağılan kurabiyelerden oldular. Tek dezavantajı; içine yoğurt ve yumurta giren tüm kurabiyelerde olduğu gibi, çabuk bayatlaması, fazla dayanmaması.


Malzemeler:

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)

- 1 su bardağı yoğurt

- 6 su bardağı un

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 1 adet şekerli vanilin

- 1 adet kabartma tozu

- 2 adet yumurta

Yapılışı: Un hariç diğer bütün malzemeler karıştırılır. Hamurun kıvamını tutturabilmek için un azar azar eklenerek sürekli yoğurulur. Hamur, ele yapışmayacak ve yumuşak kıvamı alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, simit yapacakmış gibi uzun çubuk şekli verilir (yaklaşık 20 cm.) ve çubuğun bir ucunu hafifçe kıvırılarak diğer ucu bunun etrafına dolanır. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilir. Önceden ısıtılış 200C kızgın fırında kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Küçük Bir Kahvaltı Sofrası ve Anneanne Kurabiyesi"

Yorum Gönder