Kızarmış Soğan Halkaları

Burger King'in en sevdiğim spesiyalidir "onion rings". Onun çevresi çıtır pane kaplı, içi ise yumuşacıktır. Şimdilik onun görüntüsünde ve lezzetinde bir kızarmış soğan halkası yapamadım, ama bu yaptığım tarifi de bir uygulayın derim. Balığın, etin yanına çok yakışacak bir lezzet oldu. Tek hayıflanmam, halkaları biraz ince doğradığım için, dilimlerin narin olmasıydı, bir dahaki sefere daha kalın dilimle diye aklımın bir köşesine yazdım. (Bir de kızartırken normal una bulamıştım, galete unu kullansam nasıl olurdu diye de merak ediyorum.)

Malzemeler:

- 1 adet iri boy beyaz soğan
- 2 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- tuz, karabiber
- kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Soğan zarından temizlenerek, yıkanır ve 1 cm. kalınlığında halka halka dilimlenir. Her bir dilim iç-içe olan halkalarından ayrılarak derince bir kaba aktarılır. Ayrı bir yerde 2 kaşık yoğurt su içerisinde eritilerek iyice karıştırılır ve soğanların üzerine dökülür. Tüm halkaların yoğurtla temas edilmesine özen gösterilerek 15-20 dakika kadar soğanlar marine edilir. Küçük bir tepsi içerisine un ve eklemek istediğiniz baharatlarlar eklenerek karıştırılır ve beklemiş olan soğan halkaları unlu karışıma bulanarak sıvı yağda kızartılır. Çok çabuk kızardığından hakim olunacak kadarını tavaya almanızda fayda var. Kızarmış olan soğan halkaları bir kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kızarmış Soğan Halkaları"

Yorum Gönder