LİMON SOSLU KEK


internette limonlu kek tarifi ararken bir çok yerde limonlu kek yapanların, keklerinin içi çiğ kalmış ve istedikleri sonucu alamamışlar. benimde daha önce hiç limonlu kek denemem olmadığı için limonlu kek yapmaktan önce gözüm korksada pes etmedim ve
aradığımı internette bir türlü bulamayınca elimdeki dergilere bir göz attım.
sofra dergisinin mayıs 2006 sayısının anneler gününe özel brunch önerileri ekinde tam aradığımı buldum.
pamuk gibi yumuşacık,hafif ve lezzetli mi lezzetli bir tarif daha eklediğim için arşivime çok mutluyum.
üsttelikte bu tarifte limon suyu keke piştikten sonra sos olarak eklendiği için,kekin pişmeme gibi bir sorunuda yok.
orjinal tarifte ortası delik kek kalıbında pişiriliyor fakat ben kekleri, muffin şeklinde daha çok sevdiğim için, yaptığım çoğu keki muffin kalıplarında pişiriyorum.

kek harcı için
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su barağı yoğurt
1 paket vanilya(ben 1 çay kaşığı limon esansı+1 çay kaşığı vanilya kullandım)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun renddelenmiş kabuğu

sosu için
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri

tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın.üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip,çırpmaya devam edin.vanilya ve unu eleyerek ilave edin.tekrar çırpın.çırpmaya son verip,kabartma tozunu ve renddelenmiş limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın.180 derece fırında,35-40 dk. pişirin.
sosu için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.kek soğuduktan sonra üzerine sosu gezdirip servis yapın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "LİMON SOSLU KEK"

Yorum Gönder