Limon Soslu&Limonlu Topkek

Doğumgünü için yaptığım, ancak klasik kek tarifimden biraz ayrılarak elde ettiğim topkekler gerçekten yumuşacık, süngerimsi yapılı ve limonlu serinletici tadıyla harika oldular. Üzerinin limon sosunu, bence bir mutfak perisi olan Kibele Banu'nun tarifini birebir uygulayarak yaptım. Klasik kekleri biraz süslemek isterseniz ve limonun mayhoş tadını seviyorsanız bu sosu gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Hazır topkek kalıplarına, üst hizasından 1 parmak daha az olarak dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirilir. Kekler biraz soğuduktan sonra, arzu edilirse üzerine bir kaşık yardımıyla limonlu sostan dökülür.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Limon Soslu&Limonlu Topkek"

Yorum Gönder