LİMONLU CHEESECAKE


Cheesecake'i bu kadar sevmemin nedeni; kahve tutkumdan dolayı, cheesecakelerin kahvenin yanında çok uyumlu olması mı yoksa peynirli herşeyi sevmemden mi kaynaklanıyor tam bilemiyorum fakat bildiğim tek gerçek ben cheesecakelere bayılıyorum. :))
ayrıca limonlu tüm lezzetlere biten biri olarakta limonlu cheesecake benim baş taçlarımdan.
dışarıda oldukça fazla limonlu cheesecake tercih etmeme rağmen daha önce evde hiç denememiş olmamın,bu tarifi denedikten sonra büyük kayıp olduğuna karar verdim.
kesinlikle tadı,lezzeti ve kıvamı tam yerinde olan bu tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum...

tabanı için
2 paket eti burçak bisküvi
125 gr eritilmiş margarin

peynirli ara kat için
500 gr labne peyniri
110 gr toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

limonlu jel için
45 gr margarin
1 yumurta
3 limonun suyu
110 gr tozşeker

bisküvileri robotta çekerek un haline getiriyoruz.erittiğimiz margarinle iyice karıştırıp,tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
bir kasede peynir,şeker ve limon kabuğu rendesini çırpıyoruz.çırparken tek tek yumurtaları ekliyoruz.buzdolabında dinlendirdiğimiz bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
limonlu jel için
cam bir kaseye tüm jel malzemelerini koyuyoruz.ocağın üzerinde kaynar su dolu olan tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dk. kıvam alana kadar pişiriyoruz.cheesecakenin üzerine yavaşça yayıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapıyoruz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "LİMONLU CHEESECAKE"

Yorum Gönder