Limonlu Kurabiye


Kurabiye yaparken en zevk aldığım şeylerden biri de çeşit çeşit kalıplarla şekil vermek. Çok iştahlı yapıyor olmalıyım ki, ne zaman kalıplarımla oynasam, hemen kızlar da gelip birer ikişer yapmaya çalışırlar. Bu seferkiler yıldız şeklindeydi, limonlu yıldızlar...

Malzemeler:

- 150 gr. teremyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Yapılışı: Toz şeker, kabartma tozu, yumurta, teremyağ, limon kabuğu rendesi ve un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur merdane yardımıyla 0,5 cm. kalınlığında açılır. ve arzu edilen kalıpla kesilerek şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. (Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri döküldüğü takdirde, sıcaktan pudra şekeri erir. Kurabiyeler soğuduktan sonra döküldüğü zaman da pudra şekeri üzerine yapışmaz.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Limonlu Kurabiye"

Yorum Gönder