Limonlu Revani

Limonlu Revani

Revani deyince aklıma hep sevgili dedem gelir. Anneannemlerde revani sorumluluğu dedemde olduğundan heralde. Dedeciğimin damak tadı güçlü olduğu kadar el marifetide güçlüdür gerçekten. Hemde lezzetli.. Sanırım genetiğimin bir kısmıda ondan geliyor :D Heleki bir balık buğulama yaparkii yemez yanında yatarsınız o kadar söyliyeyim.. En uygun vakitte aslında bu buğulamadan yaptırıp sizlere göstermem lazım! Bak şimdi nerden geldi aklıma... Canım çekti :D

Limonlu Revani

Revani aslında halk arasında sünger tatlı olarak bilinir.. Hatta iş yerinde revani çıktığında canım bonusum genemi bulaşık bezi şeklinde benzetme yapar ağzına sürmezdi bu tatlıyı.. :D::D
Valla neye benzetirsen benzet benim şerbetli tatlılar içinde tek yediğim tatlıdır diyebilirim. Helede böyle limonlu olunca... O kadar ferah bir lezzet oluyorki! Bence yaz, kış, bahar demeden her mevsim yenilebilir..
Tarifi sevgili Müge'mden almıştım.. Ben içine ekstradan limon ilave ettim. Ve elbette üzerine bol miktarda fındık.. Şiddetle tavsiye edilir!

Malzemeler

Kek için
  • 3 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz fındık (robotta iyice çekilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu rendelenmiş
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Yapılışı
  1. Bir tencereye şerbet için su ve şekeri koyun. Kısık ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Bir taşım kaynatın. Altını kapatıp limon suyunu ilave edin. Soğuması için kenara ayırın.
  2. Derin çelik veya cam kasede yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Sırasıyla sıvıyağ ve yoğurdu ilave edin. Her birinden sonra iyice çırpıp karışıma yedirin.
  4. İrmik, vanilya, un, fındık ve limon kabuklarınıda ilave edin. Bir iki tur çırpın.
  5. En son kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  6. Dikdörtgen, aşağı yukarı 25x30 cm lik, bir borcamı yağlayın. Karışımı bu kaba boşaltın.
  7. 175 derece de önceden ısıttığınız fırında üstü kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın.
  8. Fırından çıkınca sıcakken üzerine şerbeti dökün.
  9. Servisten önce iyice soğumasını bekleyin. Ne kadar dinlenirse o kadar lezzetleniyor.
  10. Üzerine mutlaka boool fındık ve limon kabuğu rendeleyin.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Limonlu Revani"

Yorum Gönder