Lor Kavurması


Gönen'den bir sürü peynir ve türevlerini satın alıp geldim, bunların içinde "kelle loru" adıyla satılan ve tadı kaymağa benzeyen, tuzsuz lor peyniri de var. Ee tabi malzeme bol olduğu için "hadi bir de şunu deneyeyim, bunu da yapmak lazım" düşünceleri beni kovalayıp duruyor. Lor kavurması evvel ezel çok sevdiğim, hatta ilk aşerdiğim aperatiftir (bunca yemek içerisinden lor kavurması? :)

Malzemeler:

- 250 gr. lor peyniri
- 2 adet sivri biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- arzu edilirse 5-6 dal maydanoz

Yapılışı: Biberler iyice yıkanıp çekirdek yatakları çıkarılarak doğranır ve yağda pörsüyene kadar kavrulur. Salça ilave edildikten sonra da bir süre karıştırılır ve üzerine lor peynir ilave edilir. Karışım, lorun her tarafı salçanın rengini alana kadar tekrar karıştırılır ve ateşten indirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Lor Kavurması"

Yorum Gönder