Louis Vuitton Çanta Pasta

LV Canta Pasta / LV Bag Cake

Aslında uzun bir süre butik pasta ve kurabiye yayınlamama kararı almıştım. Blogumun istediğim çizgiden çıkmasını istemediğim için. Kısa zamanda butik çalışmalarım için apayrı bir sayfa ile karşınızda olacağım. Böylece "Yasemin Mutfakta" her okuyanın rahatlıkla uygulayabileceği yemek tarifleri ile devam edecek. Bende mutlu olacağım :D. Yayınlamadığım ama yaptığım tüm butik çalışmaları sayfamda sağ taraftaki galerilerden gezebilirsiniz.
Ancak bu pastayı yayınlamam için çok ısrar geldi. Bende ısrar edenleri kıramadığım için yayınlıyorum. Canım Mügeeeccciimmin biricik Cicisi Pınar'ın doğum günü için eşi Ahmed tarafından özellikle istenildi bu pasta. Sevgili Pınar gerçek bir moda düşkünü. Hatta bu konuda çok da başarılı bir blogu var. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.. Eee eşinin moda düşkünlüğünü bilen Ahmed'de onun için en uygun temanın çanta ve ayakkabı olduğuna karar vermiş. Özelliklede LV markasını seven Pınar için bende cıvıl cıvıl hanım hanımcık bir terlik ve çanta modeli buldum. Ve onları pastaya uyarlamaya çalıştım. Fena olmadılar.. Asıl soru aslına yakın olmuşmu? Eee bunuda en iyi bizim modacı Cici Pınar bilir :D. Doğumgünün kutlu olsun Pınarcım!

LV Canta Pasta / LV Bag Cake

Pastanın pandispanyası yoğun çikolatalı pandispanya, kreması bu aralar favorim yumurtasız çikolatalı krema, içinde booool ceviz var. Yani bir dilim browninin pasta hali diyebiliriz!

Yumurtasız Çikolatalı Krema
(Sevgili Bizim Pastane Zinnur'un çikolatalı punding tarifinden uyarlanmıştır. Teşekkürler Zinnur!)

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 kutu krema
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • 300 gr küvertür çikolata
Yapılışı
  1. Küvertür çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayıp buzluğa girebilen çelik bir kaseye koyun.
  2. Bir tencerede çikolata hariç tüm malzemeyi sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
  3. Göz göz olup koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  4. Çikolata bulunan kaseye tenceredeki muhallebiyi boşaltın.
  5. İyice karıştıp çikolatanın erimesini sağlayın.
  6. Buzluğa kaldırın. Her 5 dakikada bir çıkarıp tel çırpıcı ile çırpın. Bu şekilde iyice soğuyana kadar işlemi tekrarlayın. Daha sonra buzdolabına alıp kullanana kadar orada muhafaza edin. Soğuduktan sonra nutella kıvamında ganaj kadar acı olmayan ama çook lezzetlli bir krema elde etmiş olacaksınız. Bu kremayı isterseniz ekmeğe sürüp çocuklarınıza yedirebilirsiniz ;)
Afiyet olsun..

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Louis Vuitton Çanta Pasta"

Yorum Gönder