MAKARNALI İTALYAN TAVUĞU

4 adet tavuk budu
1 paket erişte
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 diş sarmısak (ezilmiş)
1'er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber (tavla zarı şeklinde doğranmış)
2 domates (rendelenmiş)
15-20 adet biberli yeşil zeytin
1 yemek kaşığı toz fesleğen
2 çay kaşığı tuz,karabiber
2 su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 su bardağı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar

makarnayı tarifine göre haşlayıp süzün.suyundan 2 bardak ayırın.
makarnayı tekrar tencereye boşaltıp yapışmaması için bir kaç kaşık sıvıyağ ekleyip karıştırın.
diğer tarafta zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırıp soğan ve sarmısağı 5 dk. kavurun.
üzerine tavuk budu,kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dk. karıştırarak kavurun.
domates ve fesleğeni ekleyin.zeytin ve makarnanın haşlanan suyunuda ekleyip orta ısılı ocakta tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
makarna tenceresine tavuklu sosu boşaltıp iyice karıştırın.sıcak olarak üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "MAKARNALI İTALYAN TAVUĞU"

Yorum Gönder