Meksika Fasülyeli Yeşil Salata

Meksika Fasulyeli Yeşil Salata


Dikkat yeterince hafif bir tarif :D

Eee yoğun kalorileri aldık biraz mideyi dinlendirme zamanı geldi. Şöyle hafif, ferah bir lezzet yemek lazım. Aslında salatanın tarifi olmaz. Ama dikkat ettimde sayfamda sadece yüksek kalori uyarılı tarifler var. Eeee bu da iyi değil, bişey değil şimdi doktorlarım bana çok kızıyordur. Ne zaman sayfama girseler dikkat yazıları var. Durun şu yazının başlığına güzel bir dikkat uyarısı yapayımda doktorlarımda sevinsin :D
Hem Ramazan kapıyı çaldı çalacak şimdiden biraz hafif yemeliki midemizin açlığa alıştırması olsun..

Malzemeler
  • 1 demet kıvırcık marul
  • 1 demet maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 su bardağı konserve haşlanmış meksika fasülyesi
  • 1 su bardağı turşu mısır
  • zeytinyağ
  • limon
  • tuz
Yapılışı
  1. Marulu ve maydanozu iyice yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutun. Yeşilliklerin sosla buluşmadan önce kurutulması çok önemli. Bu sayede sosu daha çok emebiliyor ayrıca kararma yapmıyorlar. (Salata kurutucusu ne derseniz; bu linke bakabilirsiniz. Ben kendimkini ikea dan almıştım.)
  2. Yeşillikleri incecik kıyın.
  3. Konserve fasülyeyi bir süzgece alıp akan suyun altında durulayın. Ben konserve ürün kullandığım mutlaka bol su ile yıkıyorum. Böylece konserve kokusu ve yapışkanlığını almış oluyorum. Tabii bu yıkanabilenler için geçerli. Tutupta doğranmış domatesleri yıkamaya çalışmayın :D
  4. Geniş bir kasede yeşillik ve fasülyeyi karıştırın. Arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ, tuz ve limonla tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini turşu mısırla süsleyin.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Meksika Fasülyeli Yeşil Salata"

Yorum Gönder