Mermer Kek

Mermer Kek / Pound Cake

Aslında mermer kek için tarif gerekmez diye düşünürdüm bu tarifi görüp deneyene dek. Bana çevremde bir kek çırp dediklerinde en pratiğinde hazırladığım kek standard mermer kektir zaten. Ancak bu tarifte standard bozulduğu gibi lezzet katlanıyor! Gerçekten insanın tüm keki bir lokmada yemek isteyeceği lezzette kek gibi kek diyebilirim. Gerçekten büyük bir kalıpta pişirmenizi öneririm. Çünkü kocamaan bir kek elde ediyorsunuz. Ben paşabahçenin geleneksel anne keki kalıbını kullandım. Tarif her zamanki baş tacı kitabım "Dünyanın En Güzel Tatlıları"ndan uyarlanmıştır.

Malzemeler
  • 115 gr bitter çikolata parçalanmış
  • 10 yumurta 4 yumurta (yeniden denedimde!!!)
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı tereyağ (oda ısısında yumuşamış, kesinlikle eritilmiş değil)
Yapılışı
  1. Tereyağ ve şekeri mikserde iyice yumuşayıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurtaları 2 şer 2 şer ilave ederek her yumurta ilavesinden sonra iyice karıştırın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilini bir kaseye beraber eleyin.
  3. Kuru malzemeyi yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edip çırpın.
  4. Fırını 180 derecede ısıtın. Kalıbınızı yağlayın.
  5. Çikolatayı ister benmaride isterseniz mikrodalgada eritin.
  6. Kek karışımının yarısını yağlanmış kalıba boşaltın.
  7. Erimiş çikolatayı kalan karışıma kaşıkla karıştırın.
  8. Çikolatalı karışımıda kek kalıbına boşaltın.
  9. İki karışım birbirine geçmesi için çöp şiş veya bıçakla spiraller çizerek karıştırın.
  10. 40-45 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin. Kürdan testiyle piştiğini kontrol edin. Soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ben keki sıcak sıcak yemeği sevdiğim için hemen fırından çıkar çıkmaz keser bir dilim yerim. Sizi bilmem ama fırından sıcak çıkan ekmeğin tadı nasıl başkaysa kekinde bambaşka..

Afiyet olsun...


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Mermer Kek"

Yorum Gönder