Milföy Mantolu Tavuk


Bazı tarifler vardır ya malzeme listesi çok uzundur, daha baştan göz korkutur, ya da "önce onu yapacaksınız, sonra bunu, en sonunda da şunu" diye bir anlatımı vardır, daha baştan pes ettirir. Bu tarif de ilk anlattıklarında gözümü korkutanlardan, ama işten eve geldiğinizde tavukları bıraktıysanız tencereye kaynamaya, siz arada işinizi yaparken hemen oluveriyor, daha doğrusu başında beklettirmiyor. Ortaya çıkan sonuç da hem gözünü, hem de karnınızı doyuruyor. Biz bunu yerken hemen kafamda akşam yemeğine gelebilecek misafirler için menümü oluşturdum bile; tas kebabı+pilav+milföy mantolu tavuk+kremalı patates. Sizce nasıl olur?

Malzemeler:

- 4 adet tavuk baget
- 4 adet milföy hamuru
- 5 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri

Yapılışı: Tavuk bagetler yıkanarak 5 bardak su içerisinde haşlanır. Bagetler haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edilir. Haşlanmış bagetler sudan çıkarılarak süzdürülür ve üst derisi çıkarılarak soğumaya bırakılır. Bu arada milföy hamurları dışarı çıkarılarak çözdürülür.

Hamurlar yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltilir. Bagetler, istenilen baharatlarla hafifçe ovuşturularak milföye sarılır, alt kısımdaki fazlalıklar alınarak kemiklerin üzeri alüminyum folyo kaplanır. (Eğer bagetler küçük ise çaprazlamasına ikiye de bölebilirsiniz. Biraz kapatıken zorlanabilirsiniz, ancak piştikten sonra tüm izler kapanıyor ve ince börek tabakası ile çok daha güzel bir tat elde ediyorsunuz.) Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpiştirilir ve 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Milföy Mantolu Tavuk"

Yorum Gönder