Mırmır (Derya Kuzuları :)


Son zamanlarda balık nasıl da bollaştı, artık 3 liraya bile balık ziyafeti çekebilirsiniz. Balığın bollaştığını Sarayburnu ve Karaköy Köprüsü üzerinde yanyana sıralanmış olta balıkçılarının sayısından da anlayabilirsiniz zaten. Tepside yanyana sıralanmış balıklar da eşimin olta ile yakaldığı "Mırmır" denilen balıklar. Eşimden bir dipnotu da aktarayım; mırmır orta yağlı ete sahip olduğu için kızartması da güzel olurmuş, biz bir dahaki sefere bıraktık kızartmayı :) Yanına arkadaş olsun diye havuçlu&domatesli (Not:Havuçlar domatesin altında :) salatayı da koydum ki, çok lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Malzemeler:

- 9-10 adet mırmır
- 1 adet limon
- 2 adet büyük boy beyaz soğan
- 2 kaşık sıvı yağ

Yapılışı: Tepsinin zemini güzelce yağlanarak üzerine halka halka doğranmış soğanlar döşenir. Bunların da üzerine ayıklanıp yıkanmış ve tuzlanmış balıklar yerleştirilir. İnce olarak dilimlenmiş limon halkaları balıkların üzerine konulur. Bir fırçayla balıkların üzerine yağ sürülerek 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana ve suyunu salana kadar pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Mırmır (Derya Kuzuları :)"

Yorum Gönder